13/8/09

Κρεπα τζιαι μουσικη

Αφου η πολη ηταν αδεια οπως ειπαμεν,εξεκινησαμεν με την γεναικαν,τον παιχτην τζιαι καλην παρεαν να παμεν κανεναν γυρον.Ειπαμεν να παμεν πρωτα για κρεπαν στο Αλμυρο-Γλυκο.
Πεεεεεεεε εναν καρον αναμνησεις.Που τον τζιαιρον που ανοιξεν η κρεπερι.Ηταν τοτε που επιενναμεν με την (νυν) γεναικα (τζιαι τοτε φιλεναδαν) πολλα συχνα στην περιοχην της Πλατειας Ελευθεριας τζιαι δωστου περπατημαν. Εν πολλα γλυτζιες οι αναμνησεις που τον συγκεκριμενον χωρον αλλα ενιγουεϊ.Το θεμαν μας ηταν ιντα μπου εννα φαει ο μιτσης γιατι ο κυριος εκατσεν στην καρεκλαν τζι αρκεψεν να λαλει
-Εννα φαμε τωα...ατε παπα τατσετε να φαμε
-Μανα μου ρε το μωρο μου επεινασεν.Εννα φαμεν γιε μου,εννα φαμε.
-Ιντα εν μονο το μωρο που επεινασεν;
Επαραγγειλαμεν του μιτση μιαν κρεπαν με τυριν τζιαι ζαμπον,εκοψαν του την τζιαι κομματουθκια.Ηταν τελεια!


Εννοειται οτι εγω επαραγγειλα την αγαπημενην μου εξωτικα (exotica) Εν ενας πολλα γλυτζιης συνδυασμος μαυρης σhιοκολατας,ασπρης σhιοκολατας,καραμμελας τζιαι μπισκοτου.Εν εχω λογια να την περιγραψω.Οποιου του αρεσκουν τα γλυτζια εννα καταλαβει.
Εφαμεν τες κρεπουες μας τζι ειπαμεν να παμεν τζιαι κανεναν γυρον μες την Ληδρας να περπατησουμεν (οϊ για να χασουμεν τες θερμιδες που εβαλαμεν αλλα για να δκιανευτουμεν νακκον).
Εσhει κανενα-δκυο χρονια μες την Ληδρας συναντουμεν εναν πολλα συμπαθητικον ζευκαριν εγγλεζων (το πιο πιθανον).Ο αντρας παιζει κιθαραν τζιαι η γεναικα καμνει του παρεαν.Πρεπει να παν στα 50κατι αλλα ποττε μου εν τα επιεννα καλα με τον υπολογισμον της ηλικιας.Παιζουν Κατ Στιβενς (Cat Stevens),Μπιτολς (Beatles) τζιαι γενικα τραουθκια με τεθκοιον ακουσμαν.Εν πολλα ωραιοι ανθρωποι τζιαι σhιερεσαι να τους ακουεις.Ο μιτσης τωρα,που τον τζιαιρον που παμεν κατω Λευκωσιαν τζιαι παρπατα,καμνει παντα στασην τζιαμε τζιαι χορευκει τζιαι καμνει παλαμακια.Πολλες φορες καθεται τζιαι διπλα που τον αρσενικον τζιαι θελει να παιξει τζιαι τζεινος κιθαραν.Το ζευκαριν τουτον τοσον πολλα εσυνηθισεν τον μιτσην που καθε φοραν που εννα τον δουν σhιερουνται τζιαι τουτοι.Μαλιστα η γεναικα ειπεν μας οτι εμεγαλωσεν πολλα που τον τζιαιρον που εσhει να τον δουν(σαννα τζι εκαμνεν μου παραπονον οτι εκαμαμεν τζιαιρον να τον παρουμεν) τζι ο αντρας εκαμεν του δωρον την πεννα του τζι ο παπας (εγω δηλαδη) αναγκαστηκεν να του αγορασει τζιαι κιθαραν (η κιθαρα εν αντεξεν πολλα αλλα τουτον εν αλλη ιστορια).Ειπαν του οτι εν ο μεγαλυττερος φαν τους τζιαι πραγματι τουτον εν αληθκεια.Καθε φορα που εννα τους δει γινεται παναϋριν τζιαι τραβα τζιαι τους αλλους περαστικους να σταματησουν τζιαι να δουν ιντα μπου γινεται (τζι επ ευκαιρειας να δωκουν τζιαι τον οβολον τους στα παιδκια).Με την γεναικαν ειπαμεν οτι αν μεν ιβρισκει δουλειαν εννα καμνει τον μουσικον μες την Ληδρας.Ας ενει.Φτανει να του αρεσκει.Ετο τζιαι το βιτεο την ωραν που παιζει κιθαραν


8 σχόλια:

  1. Ρε Ρίτσιη έννα παραιτήσω να σε δκιαβάζω ρε κουμπάρε. Κανεί ατε. Παίζεις με το πόνο μου.
    Παρόλα τα προβλήματα μας η Κύπρος θα είναι Κύπρος κουμπάρε.Δεν έσιει καλλύττερο τόπο πουθενά. Όποιος λαλεί διαφορετικά ποσός με ενδιαφέρει. Η Κύπρος με τη Λήδρας της, με την Ονασαγόρου της, με τη Μακαρίου της, με τους Αποελίστες της τους ομονοιάτες της τους Λεμεσιανούς τους Παφήτες τους Ρωσσοπόντιους τους κινέζους, τον Πρωταρά της,την Αγιά Νάπα της το Αλμυρό Γλυκό της ούλλα ρε κουμπάρε ούλλα.
    Ατε περιπέζω σε έννα σε δκιαβάζω. Ο Κατ Στήβενς εν Κυπραίος έννεν;τωρά εγίνηκεν μουσουλμάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. richie έτρωα την τζιαι εγώ την εξότικα. μάνα μου ρε. αναμνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μανα μου ιντα καλος παπας ο richie!:) ετσι πρεπει. αμμα tha το καμει χαρουμενο το μωρο να παιζει κιθαρα στη Ληδρας, γιατι οι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχα.. η φωτογραφία μου θύμισε το ανέκδοτο "μου είπε ο γιατρός, τα γλυκά κομμένα" :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κυων θενκ γου ρε φιλε που εννα συνεχισεις να με δκιεβαζεις.Εν θα το αντεχα να χασω εναν που τους καλους αναγνωστες μου (εν τζι εν πολλοι τζιαι πρεπει να τους προσεχω να μεν τους χασω).Εσhει χρονια που εγινεν μουσουλμανος αλλα ως καλλιτεχνης εν απαιχτος

    @ρ-ί-τ-σ-α εν εσhει λαθος η εξωτικα.

    @afigisis το αν ειμαι καλος παπας εννα το δειξει η ιστορια (προσπαθω πολλα τζι ευκαριστω για τα καλα σου λογια).Οτι τον καμνει χαρουμενο τζεινον εννα με καμνει τζιαι μενα.Εν δικος του ο δρομος.Εγω εν το φαναρι του που ειμαι.Οπου με γυρισει εννα του φεγγω.

    @oniropolos επηρεν που τον παπα του (χαχαχαχαχαχα)

    @dokisisofi χαχαχχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έσιει πλάκα αλλά έννεν καν καλοφωνάρης τζείνος που τραγουδά... πάντως δαμέ πιάννει παραπάνω σημασία παρά αν ήταν οπουδήποτε αλλού, επειδή εν κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κύπρου.

    το άλλον το άγαλμαν που θέλει σελινούιν για να ταράξει εν το είδετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπα Neerie που εν τουτον το αγαλμαν.Τωρα που το σκεφτουμαι αηστο καλυττερα.Ενας περιπατος στην Ληδρας εννα θελει τζιαι δεκα ευρα πριν καν κατσουμεν πουποτε.
    Ενταξει εν καλος τζιαι δεδομενης της χαρας που καμνει ο μιτσης "εν πολλα καλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή