17/8/09

Το καλυτερο / Κυπριακη πραγματικοτητα

Εσhει καμμιαν εφτομαν που στο αυτοκινητον προτιμω να ακουω Χαρρυ Κλυνν παρα οτιδηποτε αλλο.Ουτε ειδησεις,ουτε μουσικην,ουτε καν τες σκεψεις μου.Ο ανθρωπος εν μιλια μπροστα που την εποχην του.Καυστηριαζει τα παντα με χιουμοριστικον τροπο.Εν η κουβεντα που λαλει "Η γλωσσα κοκκαλα δεν εχει και κοκκαλα τσακιζει".Εν διαχρονικος.Οι κουβεντες του μπορουν ανετα να πλασαριστουν τζιαι σημερα τζιαι αυριον τζιαι οποτεδηποτε τουλαχιστον στην χωραν μας.Ενα παραδειγμαν τουτου που λαλω εν το παρακατω που το "Νατην και Φατην"

"Ολοι βλεπετε ευχομαστε το καλυτερο,
ολοι προσβλεπομε στο καλυτερο,
ολοι επιδιωκουμε το καλυτερο,
ολοι υποσχομαστε το καλυτερο,
γι'αυτο τελικα αυτη η χωρα παει ... απ'το κακο στο χειροτερο.
Ισως γιατι το καλυτερο σ'αυτη την χωρα ,ειναι το χειροτερο,
ισως γιατι με το καλυτερο ασχολουνται αποκλειστικα σχεδον οι χειροτεροι,
ισως γιατι μας συνηθισαν να θεωρουμε καλυτερο,το λιγοτερα χειροτερο.
Ποιος ξερει,μαλλον ο ιστορικος του μελλοντος ειναι εκεινος που θα μπορεσει να καταλαβει πως τοσο λιγοι ανθρωποι,σε μια τοσο μικρη χωρα,κατορθωσαν μεσα σ'ενα τοσο μικρο χρονικο διαστημα, να κανουν τοσες πολλες μαλακιες"

Αντικατοπτριζει πληρως την κυπριακην πραγματικοτηταν.Απ'οποιαν πλευραν τζιαι να το δω ειμαστεν μεσα.Ελπιζω ο "ιστορικος του μελλοντος" να καταφερει να βρει ακρην γιατι εμεις εν νομιζω να τα καταφερουμεν.

3 σχόλια:

  1. χρυσές εποχές της ελληνικής επιθεώρησης...Σπουδαίος μίμος και ηθοποιός και ευρηματικός συγγραφέας. Είχε συλλάβει ακριβώς την γκροτέσκα φύση της σάτιρας. Κάπου θα έχω ακόμα κασέτες κάπου.. Κάπως πάει να του μοιάσει ο Λαζόπουλος. Αλλά ο Χαρυ Κλυν είχε "σενάριο", "υπόθεση", δεν έκανε μόνο σκληρή κριτική και σάτιρα, ήταν ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. Αλλά δυστυχώς σε επίπεδο επιθεώρησης, στο σανίδι, κανείς δεν τον πιάνει, ίσως μόνο ο Στάθης Ψάλτης όταν μάλιστα αυτοσχεδιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν μοναδικος τζιαι δυστυχως που τους τελευταιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα κάτι κακό που κάνει η πολιτική. Μας αποστερεί καλλιτέχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή