10/7/09

Αντιδρούμε...κάπως!

κατευθειαν που την σελίδαν της Παγκυπριας Ένωσης Καταναλωτών


"
07/07/2009

Μποϊκοτάζ στο ψωμί και στο γάλα - Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Αγαπητέ καταναλωτή – Αγαπητή καταναλώτρια

Εμείς, που σαν Μη Κυβερνητική – Εθελοντική Οργάνωση, ασχολούμαστε με την προώθηση, την προστασία και το σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σου, γνωρίζουμε πόσο δυστυχής, μόνος και απροστάτευτος είσαι στα καθημερινά σου ψώνια.

Στο χαρτί σου αναγνωρίζουν 8 απλά και αυτονόητα δικαιώματα. Την ίδια στιγμή όμως αυτά στην πράξη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν γίνονται σεβαστά.

Κάτω από τον μανδύα της ελεύθερης αγοράς σε παραμυθιάζουν. Προσπαθούν να σε αποχαυνώσουν, να σου εμπεδώσουν την νοοτροπία του - αφού δε γίνεται αλλιώς - να αποδέχεσαι τα πάντα αδιαμαρτύρητα, να πληρώνεις όσα σου ζητούν και να σιωπάς.

Την αισχροκέρδεια στην αγορά την συναντάς παντού καθημερινά και πιο έντονη. Έχει, δυστυχώς, καταστεί το μόνο «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα». Στα χέρια όμως, κάποιων που σε εκμεταλλεύονται χωρίς αναστολές και χωρίς εμπόδια.

Τα τελευταία χρόνια υφίστασαι άγρια οικονομική επίθεση. Ζεις καθημερινά την επώδυνη αφαίμαξη της τσέπης σου. Αποτέλεσμα; Διαπιστώνεις την υποχώρηση της αγοραστικής σου ικανότητας. Κάνεις τη μια δουλειά μετά τη άλλη αλλά πάς πίσω αντί μπρος. Βλέπεις την ποιότητα ζωής σου, αλλά κυρίως των παιδιών σου, να τίθεται σε κίνδυνο.

Με πρόφαση τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες, τα τελευταία χρόνια ανέβασαν ασταμάτητα και ανεμπόδιστα τις τιμές σε όλα τα προϊόντα. Στο ψωμί και το γάλα η Κύπρος έχει τα ρεκόρ ακρίβειας.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου οι τιμές έχουν κατρακυλήσει, τόσο στα καύσιμα όσο και στις πρώτες ύλες. Δυστυχώς όμως οι τιμές στο ψωμί και στο γάλα έμειναν σε άπιαστα ύψη.

Προφασίζονται διάφορα και αυτοί που έχουν την ευθύνη να σε προστατεύουν, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε.

Είναι λοιπόν καιρός, δεν έχεις και άλλη επιλογή, να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου. Να σηκώσεις το παράστημα σου. Να δείξεις στους κερδοσκόπους και στους εκμεταλλευτές σου ότι έχεις δύναμη και ΜΠΟΡΕΙΣ!

Σε καλούμε λοιπόν το ερχόμενο Σάββατο, 11 Ιουλίου, να αντισταθείς, να μην αγοράσεις ψωμί και γάλα. Σε καλούμε να αποφύγεις ΤΕΛΕΙΩΣ, αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας να μπεις σε φούρνο και σε χώρους πώλησης γάλακτος.

Αν θέλεις ΜΠΟΡΕΙΣ! Μόνο για μια μέρα, να μποϊκοτάρεις τους φούρνους και για μια μέρα να μην αγοράσεις ψωμί και γάλα απ’ οπουδήποτε.

Η δύναμη σου είναι σημαντική και η απόφαση να τη χρησιμοποιήσεις δική σου.
Δώσε ένα δείγμα της αγανάκτησης και αποφασιστικότητας σου και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ότι δεν θέλεις πια και δεν δέχεσαι την εκμετάλλευση.

Βάλε τέρμα στη συνεχώς αυξανόμενη όρεξη κάποιων να κλέβουν τον μόχθο σου και να δολοφονούν το μέλλον των παιδιών σου. Βάλε τέλος στη ληστεία της τσέπης και στην ταπείνωση της αξιοπρέπειας σου.

ΘΕΛΕΙΣ και ΜΠΟΡΕΙΣ! Το Σάββατο 11 Ιουλίου είναι η δική σου μέρα."


Αντιδορύμεν κάπως τζιαι τούτον αρέσκει μου.Δοκίμαζουμεν τελοσπάντων να κάμουμεν κάτι τζι αν ακολούθηθει εννά πετύχει.Ξέρω το ότι άρκησα να το βάλω αλλά εν πείραζει.Τζιαι μόνο που το είδα σημαίνει αλλο οχτώ άτομα στο σχέδιον.Το ωραίον της φάσης εν ότι το δκίαβασα μετα που εδκιάβασα τούτα που έγραψεν ο Joshoua.Νάις......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου