16/7/09

Κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

Μόλις εμάθαμεν ότι εγκυμονούμεν,η γεναίκα έκοψεν τον τσιάρον τζι εγω φκαίνω έξω να καπνίσω.Είτε είμαι έσσο μου είτε οπουδήποτε αλλού.Ακόμα τζιαι σε ταβέρνες που πάμεν,τζιαι που ούλλος ο κόσμος καπνίζει μέσα,εγω φκαίνω σαν το καλον το γαουρούιν εξω γιατι σέβουμαι το κοπελλούιν μου τζιαι ούλλους τους άλλους που εν καπνίζουν.Είτε βρεσhει,είτε σhιονίζει,είτε εν ψόφος εγω εννα βκω έξω τζιαι σιγα σιγα έκαμα τζιαι ούλλην την παρέα μου να καμνει το ίδιον.Επαρετήσαν να καπνίζουν τζιαι τζείνοι έσσο τους.Με τούτα ούλλα θέλω να πω οτι τούτα τα μέτρα για το κάπνισμαν σε δημόσιους χώρους εμέναν προσωπικα εν θα με επηρεάσουν καθόλου γιατι έτσι τζι αλλίως, έτσι κάμνω τζιαι τωρά.
Τον τζιαιρο που η εκάστοτε κυβερνηση (τζιαι οϊ μόνο της Κυπρου) εβομβάρδιζε τον αθωο καταναλωτην με διαφημισεις τζιαι τρικς τζι εσπρωχνε τον εμμεσα στο καπνισμαν ήταν ούλλα καλα.Τζιαι οι φόροι που επκιερώναμεν(τζι ακόμα πκιερώνουμεν) τζιαι ούλλα.Τον τζιαιρον που τα εκάμναν ούλλα κομμενα τζιαι ραμμένα στα μέτρα μας (τους καπνιστες) εν εξέραν το κακον που επροκαλούσεν; Σίουρα εξέραν το.Εξέραν τζιαι για τον καρκίνο (??) τζιαι για τες στειρώσεις (????) τζιαι για ούλλα τα άλλα. Τι εκάμαν για να με προστατεύσουν ως πολίτην τους; Τιποτε.Εκάτσαν πίσω τζι εμετρούσαν φόρους. Τωρά πομπαρτίζουν μας με σhιλλιες δκυο εκστρατειες για τα κακά του καπνίσματος τζιαι μάχουνται όπως τους πελλούς να με πείσουν οτι εν για την υγείαν μου που σκέφτουνται τζιαι οϊ οτι αν πεθάνω μιτσης εννα χάσουν τζι αλλους φόρους.Τελοσπάντων ούτε τούτο εν με πειράζει τόσον πολλά.
Πειράζουν με πολλά τούτοι ούλλοι οι φανατικόι αντικαπνίστες.Κάπου εδκιάβασα οτι "Δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές,μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές".Τζείνος που το έγραψεν πρέπει να ενήστευκεν καμμιάν δκιακοσhιαρκαν μέρες.Εν έχω πρόβλημα με τους αντικαπνιστές μάλιστα καταλαβαίνω τους απόλυτα.Όπως εγω εν θέλω να μου κλάννεις την ώρα που καπνίζω έτσι τζιαι 'συ εν θέλεις να καπνίζω την ώρα που αναπνέεις.Απόλυτα λογικόν τζιαι νούσιμον τζι όπως είπα στην αρχην τηρώ το τζι εγω με το κοπελλούιν μου.Εν αντέχω όμως με τίποτε να μου παίζουν τους έξυπνους τζιαι να μου φωνάζουν.Άμαν πάω κάπου τζιαι πας σε κάθε τραπεζούιν εσhει τασάκιν(τζι εν έσhει κάπου να λαλει Νο σμοκιν ερια),εν εσhει κοπελλούθκια τζιαι κάθουμαι δίπλα που παράθυρον ανοιχτον εν δέχουμαι που κανέναν,όσον πελλάρας τζι αν νομίζει οτι ένει,όποιος τζι αν ένει να μου φωνάζει να το σβήσω.Ανέχτηκα το πολλές φορές αμμά εν θα το ανεχτώ ξανα.Τον επόμενον/η που εννα μου το κάμει εννα τον κάμω ... καπνιστον να του γυρίζει.Έλα ρε χτηνόν τζιαι πέ μου
- Φίλε μου,ξέρεις ενοχλεί με ο καπνός τζι αν εν εύκολον να πάεις έξω να τον κάμεις
- Οκ φίλε μου σόρρυ
τζιαι να σηκωστώ να πάω τζι οϊ να μου φωνάζεις όπως το χτηνον (ε ξαναείπα το τούτο),όπως τον γάρον
- Ρε κουμπάρε εβρώμισες μας με τον παλιοτσιάρον σου.Εν αντρέπεσαι τίποτε;
(τζιαι να γυρίζει στην παρέαν του τζιαι να λαλεί)
- Εν τους αντέχω τούτους (μες τούτους πιάννει με τζιαι μένα το σχέδιο).Όπου κάτσουν αφτένουν τον.
Την επόμενην φοράν εννα τον σβήσω μες το μάτι του τζιαι να κάθουμαι να ακούω το τσhσhσh που κάμνει άμαν σβήνεις την φωθκιάν με το νερο να κάμνω χάζι.(Εν νάκκον αηδία αλλα έσπασεν με).Εν είμαι βάρβαρος άθρωπος αμμά μπορώ να γινώ πολλά σhειρόττερος άμαν χρειαστεί.
Όπως θέλεις εσού ρε βλάκα να σε σέβουμαι τζιαι να μεν καπνίζω δίπλα σου έτσι τζιαι γω θέλω να με σέβεσαι ττοππουζοχώρκατε ευρωπαϊστή.
Όπως θέλεις εσού ρε βλάκα να σε σέβουμαι τζιαι να μεν καπνίζω δίπλα σου έτσι τζιαι γω θέλω να με σέβεσαι ττοππουζοχώρκατε ευρωπαϊστή.
Όπως θέλεις εσού ρε βλάκα να σε σέβουμαι τζιαι να μεν καπνίζω δίπλα σου έτσι τζιαι γω θέλω να με σέβεσαι ττοππουζοχώρκατε ευρωπαϊστή.
Είπα το πολλες φορες τζι έννεν καταλάθος.Είπα τα τζι έπνασα.Άτε τζιαι περαστικά μας.....

6 σχόλια:

  1. Εγιώ εν καπνίζω τζιαι άμα καπνίζει κάποιος τέλλεια δίπλα μου πμίουμε που τον καπνό ,έτσι αλλάσσω θέση αμαν έβρω πιο πέρα.Αμαν εν γνωστό μου πλάσμα μπορεί να του πω να κρατεί το τσιάρο με το άλλο σιέρι για να μεν μου έρκετε ο καπνός ή φκαίνω έξω παίρνω λλιο καθαρόν αέρα .
    Ούλλοι έχουν δίκιο και οι καπνιστές και η μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α τζιαι ττωρά μπαίνουν τα σχόλια ατις προηγούμενες ενεν μπαίνασι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε, εμένα ενοχλεί με τόσο ο καπνός (ακόμα και σε ανοικτούς χώρους, πάλε έρκεται πάνω μου και εισπνέω τον) όσο και η νοοτροπία κάποιων να τον πυρκολούν τελείως ξεδιάντροπα χωρίς, έστω τυπικά, να ρωτήσουν ή να κοιτάξουν γύρω τους αν επιτρέπεται. Διώ σου τον πόντο στο ότι η όποια υπόδειξη πρέπει να γίνει με ευγένεια, αν και προσωπικά, πολλές φορές, τα βάζω με τον εαυτό μου που κάμνει αυτό που λέει η σταλαματιά, δηλ. να αλλάσσω εγώ θέση αντί να πω του άλλου να το σταματήσει.

    Θα κάμω κκουώουτ ένα παράδειγμα (κλεψιμιό που κάποιον βλόγγερ): το να επιτρέπεις στους καπνιστές να έχουν ένα ειδικό χώρο πάρατζει να καπνίζουν, εν σαν να επιτρέπεται το κατούρημα στην πισίνα σε ένα "ειδικό χώρο" εντός της.

    :]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @stalamatia τούτον που κάμνεις εν λάθος γιατι εν θα καταλάβουμεν ποττε οτι κάποιους σίουρα ενοχλεί τους να καπνίζουμεν μες τα μούτρα τους.Ακόμα σhειρόττερα άμαν εν φίλοι/γνωστοί που θα έπρεπεν που μόνοι τους να το σκεφτούν

    @Sike τζιαι μέναν φακκά μου ρε φίλε να τον πυρκολούν όπου έβρουν τζιαι γι'αυτον εν το κάμνω ούτε 'γω.Επαρατήρησα το τζιαμε που πάω με το κοπελλούιν μου τζιαι ζητώ τους να τον σβήσουν ή να φκούν έξω όπως κάμνω τζιαι 'γω.Το θέμαν είναι να σέβεσαι τον άλλο τζιαι δυστυχώς στην Κύπρον έχουμεν πολλήν πρόβλημαν κόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή, για να χρησιμοποιήσω το δικό σου παράδειγμα, άμα κλάσει ο διπλανός σου θα του πεις "συγνώμη κύριε ενοχλεί με ο πόρτος σου, πήγεναι κλάνε λλίγο πιο πέρα" ή εννα του πεις "ρε γάαααρε μεν κλάννεις δαμαί.."

    Ππφφφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσυ τουτον εκαταλαβες που τουτα ουλλα που εγραψα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή